Over ons

Informatie over Bloem & So, en haar medewerkers

Bloem & So

Wij zijn een bloemenwinkel met een uitgebreid assortiment in hartje Zuidwolde.

 

U kunt bij ons terecht voor boeketten, gelegenheidsbloemwerk, kamerplanten en seizoensbloeiers voor buiten. In onze tuin achter de winkel hebben wij een groot assortiment met buitenplanten, cadeauartikelen, meststoffen en potgrond. Naast deze prachtige producten verkopen wij ook opgeknapte meubelstukken, woonaccessoires en Vintage Paint van Jeanne d’Arc Living.

Bent u zoekende naar een mooie inrichting van uw interieur? Wij hebben een gediplomeerd interieur styliste in ons midden die u hierbij van dienst kan zijn.

Iedereen verdient een kans om te leren.

Wij zijn er van overtuigd dat iedereen een kans verdient om het fantastische bloemistenvak te leren! Daarom zult u bij ons regelmatig stagiaires treffen. Wij willen ons prachtige bloemistenvak graag overdragen op onze stagiaires! Het bloemistenvak is immers prachtig! Daarom zijn wij aangesloten bij Sbb. (het kennis en communicatiecentrum voor de groene sectoren). En werken wij samen in de sectoradviesraad met het MBO Terra Meppel.

Ondernemersvereniging Zuidwolde: Wij vinden het belangrijk om energie te steken in de activiteiten van ons dorp, daarom zijn wij aangesloten bij de Ondernemers Vereniging van Zuidwolde en is Marijke een actief bestuurslid in deze vereniging. 

Wij zijn Tineke Scholten-Klein en Marijke Scheper-Scholten en samen zijn wij Bloem & So! Een goede moeder/dochter formule voor onze bloemenwinkel. In november 2008 hebben wij onze winkel geopend aan de Hoofdstraat 109.

Een nieuwe grote stap:

Op 15 December 2015 hebben wij de sleutel gekregen van een nieuw pand, Hoofdstraat 111. Wij zijn verhuisd naar het buurpand gezien de grootte en mogelijkheden. 05 Januari 2016 hebben wij de deuren geopend van onze nieuwe winkel!

Omdat wij ook zo graag onze klanten willen voorzien van mooie seizoensbloeiers voor buiten, kadoartikelen, meststoffen & potgrond hebben wij op onze nieuwe stek ook weer een buitenterrein! Dit buitenterrein en onze winkel is zowel van de voorzijde als de achterzijde goed te bereiken. Het voordeel van onze achteringang vinden wij dat u de mogelijkheid heeft om op de ruime parkeerplaats veilig te parkeren. 

Wij proberen onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe producten! En nieuwsgierig naar de wensen van onze klanten.

Onze snijbloemen kopen wij in op de veiling Flora Holland in Eelde. De versheid en kwaliteit van onze snijbloemen vormen de basis voor onze winkel.

Altijd staan er boeketten klaar in onze winkel en voor de klanten die specifieke wensen hebben voor boeketten o.i.d. maken wij graag een boeket die aan de wensen voldoet.

Het is ook mogelijk om boeketten via onze webshop, telefonisch of per mail te bestellen. Voor 13.00 uur besteld is dezelfde dag bezorgd! Wilt u na 15.00 uur een boeket bezorgd hebben dezelfde dag? Neem dan even contact met ons op, in overleg is er veel mogelijk!

Niet al het werk wat door ons gedaan wordt is voor u als klant zichtbaar. Wij zijn ook actief buiten de winkelmuren! Wij doen de aankleding in bedrijven/restaurants of bij particulieren thuis of op het terras. Dit wordt vooral gedaan door onze interieurstyliste met hulp van haar collega’s! Ook zijn wij actief betrokken bij het organiseren van evenementen door de ondernemersvereniging van Zuidwolde.

Tineke Scholten-Klein

Tineke Scholten-Klein

Mede eigenaar Bloem & So, gediplomeerd Bloemist

Hallo, ik ben Tineke Scholten-Klein, geboren op 5 Januari 1965. Ik ben geboren en getogen in Zuidwolde. Samen met Henk, mijn man hebben we 4 kinderen. 3 dochters, Marijke, Sandra en Claudia en een zoon Roland. Sinds 2017 is ons gezin uitgebreid met twee kleinzonen, Joris en Felix. Ik heb vroeger gewerkt bij De kleine Betuwe in Zuidwolde, waarna ik 20 jaar een hondentrimsalon gehad heb. Toen mijn dochter Marijke de bloemen in wilde ben ik ook terug naar school gegaan waar ik mijn diploma voor Bloemist gehaald heb. Nu runnen wij sinds 2008 samen Bloem & So, waar ik het erg naar mijn zin heb. In mijn vrije tijd ga ik graag met Henk en rondje mennen, pas ik een dag op Joris & Felix en/of geniet ik van onze beestenboel.

Suzan Streutker

Suzan Streutker

BOL Leerling

Hallo, ik ben Suzan Streutker. Ik ben geboren op 28 mei 2001 in Alteveer. Ik zit in Meppel op school op het AOC Terra college. Daar doe ik de bloemistenopleiding niveau 3. In september 2018 is mijn stage begonnen bij Bloem & So, waar ik ook een zaterdag/vakantiebaantje gekregen heb. In mijn vrije tijd ga ik graag op stap met mijn vrienden en vriendinnen, daarnaast doe ik ook graag aan paardrijden. 

Marijke Scheper-Scholten

Marijke Scheper-Scholten

Mede eigenaar van Bloem & So, gediplomeerd bloemist & interieur stylist.

Mijn naam is Marijke Scheper-Scholten. Op 28 Mei 1989 ben ik in Zuidwolde geboren, waar ik nu nog steeds woon met veel plezier. Ik ben getrouwd met Arjan Scheper en wij hebben twee zoontjes, Joris & Felix. Na eerst een opleiding doktersassistente te hebben afgerond. Met in mijn achterhoofd een voorliefde voor bloemen, ben ik uiteindelijk toch naar de Groene Welle in Zwolle gegaan om mijn bloemistendiploma te halen. Ik heb een passie voor kleuren, vrolijkheid en bloemen, vandaar dat ik als aanvulling de opleiding interieur stylist heb gevolgd en afgerond. Ook doe ik de inkoop van de bloemen/planten op de veilingklok Flora Holland in Eelde, een erg leuk stukje van ons vak! Het is voor mij een sport om de mooiste/kwaliteit bloemen te klokken voor een geschikte prijs. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met Arjan, de jongens en onze hond Nova. Ook de gezelligheid met vrienden en familie vind ik heel belangrijk en leuk! In de zomermaanden ga ik graag ’s avonds nog even op mijn racefiets op pad!

Melissa Nijkamp

Melissa Nijkamp

BBL Leerling

Hallo, ik ben Melissa Nijkamp. Ik ben op 3 Juni 1999 geboren in Slagharen. Ik ben gediplomeerd bloemist.  Bij Bloem & So volg ik het werken en leren traject, omdat ik mijn kennis nog verder wil uitbreiden. In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan mijn paard, waar ik mee naar de rijvereniging ga en thuis lekker paardrijdt. Ook vind ik het leuk om wedstrijden te rijden. In het weekend ga ik graag met vrienden en vriendinnen op stap.

Gerjanne van Rieke-Abbing

Gerjanne van Rieke-Abbing

Gediplomeerd Bloemist

Mijn naam is Gerjanne van Rieke-Abbing. Ik ben geboren op 10 Maart 1988 en woon samen met mijn man Michel en mijn dochtertje Sarah in Klijndijk. In mijn vrije tijd vind ik het leuk, net als in mijn baan om creatief bezig te zijn. Bloemen en planten is een passie die thuis verder gaat in mijn tuin. De voorliefde voor bloemen zat er al vroeg in vandaar dat ik de opleiding Bloem & Design Niveau 4 heb gevolgd.

José Koster

José Koster

Gediplomeerd Bloemist

Mijn naam is José Koster. Ik ben geboren op 15 oktober 1979 en woon samen met mijn partner Mark en mijn kinderen Jill en Nik in Zuidwolde. In mijn vrije tijd vind ik het leuk, net als in mijn baan om creatief bezig te zijn. Ik heb een jarenlange ervaring in de bloemenwereld en wilde graag in mijn eigen woonplaats werken.